Svinegryde
Svinegryde er en kinesisk inspireret gryderet. Du kan også snildt bruge lammekød til denne ret, så skal den blot koge i 30 minutter i stedet for 15 minutter.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g hakket svinekød (eller lammekød)
- 1 spsk mel
- 3 dl vand
- 1⁄2 bouillonterning
- 8 kartofler
- 1 dl mandler
- 2 stilke bladselleri
- 1 forårsløg
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄4 tsk sort peber
- 1⁄2 tsk ingefær (frisk eller tørret/stødt)
- 1 spsk sojasauce
- 2 dl græsk yoghurt
Brun kødet i lidt smør på en pande. Kom det derefter i en gryde, og drys melet over. Rør det hele sammen. Tilsæt vand og bouillon. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i gryden, og lad dem koge i cirka 15 minutter.
Hak mandlerne, og brun dem på en pande i lidt smør, og kom dem i gryden. Skær selleri og forårsløg i skiver og kom dem i gryden. Krydr med salt, peber, ingefær og sojasauce. Rør græsk yoghurt i, og lad det simre i 5-10 minutter. Servér med ris og salat.