Kylling med ananas
Velsmagende hverdagsmad med skøn kylling, farverig peberfrugt og saftige, syrlige bidder af ananas. Retter som denne gør det nemmere at spise fedtfattigt, også på travle dage. Server med ris for at opnå større tyngde.
Ingredienser
til 2 personer- 2 røde peberfrugter
- 2 grønne peberfrugter
- 2 gule peberfrugter
- 400 g ananas
- 4 løg
- 300 g kyllingebryst
- 3 1⁄2 dl vand
- salt
- peber
Rens peberfrugterne og snit dem i fine stave. Snit ananassen i terninger. Fjern skrællen fra løgene og hak dem.
Snit kyllingebrystet i fine strimler og put dem i en gryde. Fedtstof er ikke nødvendigt. Brun det en smule og kom derpå det hakkede løg i gryden. Lad løg og kylling blive stegt.
Put peberfrugt og vand i gryden. Lad stå på blusset i yderligere 5 minutter og krydr med salt og peber efter smag.
Retten er klar til servering – med ananasternene og eksempelvis ris til.
Energi: 173 kj pr. 100 g
Kulhydrater: 59,8 %
Fedt: 10,9 %
Proteiner:29,3 %