Indisk kyllingeret
En herlig kyllingeret som den laves i Indien med dejlige krydderier og grøntsager til.
Ingredienser
til 4 personer- evt. cashewnødder
- 2 spsk smør eller olie
- 2 spsk karry
- ca. 600 g kyllingefilet eller kyllingeinderlår
- 2 løg
- 1 peberfrugt
- 2 pastinakker eller persillerod (eller halvt af hver)
- 1⁄4 knoldselleri
- 10 tørrede figner
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk kanel
- 1 ds kokosmælk
- hønsebouillon
- 1 spsk garam masala
- salt
Varm fedtstoffet i en gryde og "brænd" karryen af heri. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og brun det på alle sider. Hak løg og skær peberfrugten i tern. Kom det i gryden og lad det svitse et par minutter. skræl rodfrugterne, skær dem i tern og kom dem i gryden.
Skær fignerne i strimler på langs, og put dem i gryden sammen med kardemomme og kanel.
Tilsæt kokosmælk og hæld bouillon i til det dækker kødet og grønstsagerne. Lad retten simre under låg i 1½ time. Tilsæt garam masala og evt. cashewnødder. Smag til med salt.
Server med ris eller naanbrød.