Thai Kylling
Hverdagsmad med masser af karakter. Møre stykker af kylling og sprøde grøntsager får selskab af smage med thailandsk reminiscens. Søde, sure og stærke nuancer funkler nemlig skønt i effektfuldt samspil.
Tip:
Gør retten endnu mere autentisk ved at lave din egen røde karrypasta - det er faktisk ret nemt.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg (stort)
- 1 frisk chili (lille)
- 1 rød peberfrugt (stor)
- 200 g broccoli
- 500 g kyllingebryst i skiver
- 1 ds bambusskud
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk grøn karrypasta
- 1 spsk sød chilisauce
- 2 tsk brun farin
- salt
- peber
- evt. krydderier efter smag
Rens alle grøntsagerne. Hak løg, snit chili fint og skær peberfrugt i tern. Skær toppen af broccolien i små buketter og stokken i fine bidder.
Snit kyllingen i mindre stykker og put stykkerne i en wok uden fedtstof. Put alle grøntsagerne – på nær broccolien – i wokken og lad det stege sammen med kyllingen. Hæld væden fra bambusskuddene, og kom dem i.
Pres hvidløg og kom dét samt lime, østerssauce, karrypasta, sød chilisauce og brun farin i wokken. Rør godt og krydr med salt, peber og evt. andre krydderier efter smag. Når kødet er gennemstegt, tilsættes broccolien. Lad det koge et par min. mere på lav varme.
Server med ris eller bulgur.
Energi: 376 kj pr. 100 g
Kulhydrater: 24,5 %
Fedt: 22,1 %
Proteiner: 53,4 %