Butter chicken uden garam masala
Den bedste opskrift på en af de lækreste indiske klassikere, nemlig butter chicken, som her laves uden garam masala.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg (a ca. 100 g)
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili (uden kerner)
- ca. 20 g ingefær
- 12 kardemommekapsler
- 1⁄2 spsk olie (smagsneutral)
- 40 g smør
- 1⁄2 tsk chilipulver
- 1⁄2 tsk paprika
- 1⁄2 tsk spidskommen
- 1⁄4 tsk stødt muskatnød
- 70 g tomatpuré
- 1 ds hakkede tomater
- 4 dl vand
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk honning
- salt
- citronsaft
- 4 kyllingebryster
- 2 spsk tandoori krydderi
- frisk koriander eller persille til pynt
Sådan laver du butter chicken uden garam masala
Hak løg, hvidløg, chili og ingefær, og kom det op i en gryde sammen med kardemommekapsler, olie og halvdelen af smørret. Svits det, til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt chilipulver, paprika, spidskommen og muskatnød, og lad det svitse med i 2-3 minutter. Tilsæt derefter tomatpure, og lad også det svitse med et par minutter.
Tilsæt til sidst hakkede tomater og vand, og lad saucen simre i 10 minutter. Blend saucen, og passer den gennem en sigte, så kardemommekapsler og tomatkerner bliver siet fra.
Kom saucen tilbage i gryden, og tilsæt piskefløde og honning. Smag til med salt og citronsaft (ikke for meget).
Skær kyllingebryst i mundrette stykker, og krydr dem med tandoorikrydderi. Steg dem i den sidste halvdel af smørret på en pande, og kom dem derefter op i saucen.
Server butter chicken med ris, naanbrød eller chapati.
Tip:
Chili og chilipulver kan evt. udelades, hvis man ikke bryder sig om stærk mad.
Prøv også:
God opskrift på peanutbutter sovs