Pate – Leverpate
Denne pate er lavet af lever. Den har en blød og fyldig konsistens og smager lidt af bacon. Du kan desuden altid tilføje krydderier efter smag og derved variere pateen.
Ingredienser
- 400 g svinelever eller lammelever
- 400 g hakket svinekød
- 100 g bacon
- 1 løg (mellemstort)
- 1 æg
- 2 dl fløde
- 1 dl mælk
- 1⁄2 dl sojasauce
- 2 tsk bouillon
- 2 tsk krydderier (efter smag)
- 1 tsk timian
- 1 1⁄2 fed hvidløg
- 1⁄2 tsk sort peber
- 1 tsk salt
- 1 dl havregryn
- 3 1⁄2 spsk mel
- ca. 11 oliven (hakkede)
Hak lever, bacon, hvidløg og løg fint, i en foodprocessor. Rør æg, krydderier, sojasauce, bouillon, havregryn, mel, fløde og mælk sammen. Rør det i leverblandingen. Tilsæt oliven.
Gem dejen på køl i 30 minutter. Kom det derefter i et smurt ildfast fad (1½-2 liter) og bag ved 175 grader, i cirka 1 time. Læg evt. sølvpapir over fadet.