Naanbrød – Opskrift på naanbrød
Naanbrød er flade brød, som traditionelt bages i en tandoori-ovn, som er en indisk lerovn med form som en krukke og ofte begravet i jorden. Dejen klines til ovnens indvendige vægge, hvorved de får deres karakteristisk aflange facon.
Når du laver disse naanbrød, kan du dog sagtens bage dem i din almindelige ovn. Brødene er lette, luftige og perfekte til især indisk mad.
Ingredienser
- 6 dl mel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk tørgær
- 1 knsp salt
- 1 bøtte naturel yoghurt
- 1 kop vand
Rør vand, sukker, gær og salt sammen og lad det trække i 5-10 minutter. Kom yoghurt i og rør det hele sammen. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Den skal være lidt klistret.
Lav 15 mindre kugler af dejen og lad dem hæve i 30-40 minutter. Rul dem derefter ud med en kagerulle.
Grill brødet i 1 minut på hver side eller til det er begyndt at blive brunt.