Persillepesto
I denne (meget!) grønne pestovariant bruges persille i stedet for basilikum. Resultatet er lige så smukt og ligesom i den klassiske basilikumpesto er smagen af krydderurt markant, men dog forholdsvis mild. Den kan bruges til nærmest hvad som helst; i en pastaret, som dip, til fisk eller kylling.
Tip:
Du kan også lave persillepesto med solsikkekerner.
Ingredienser
- 1 bdt persille (stort)
- 1 dl parmesanost
- 1⁄2 dl pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- salt
- peber
Skyl persillen og rist pinjekernerne på en tør pande. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender.
Smag persillepestoen til med salt og peber og evt. mere parmesanost.
- Publiceret d.
- 06.05.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Pesto