Frikadeller med feta
Opgradér dine frikadeller fra gode til super lækre med denne opskrift. Soltørrede tomater og basilikum giver et farverigt solstrejf af Italien og gør dem ekstra mættede med smag, mens fetaen tilføjer frikadellerne en cremet konnotation. En let modernisering af klassisk, dansk madlavning og en ideel hverdagsret.
Ingredienser
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 100 g fetatern
- 50 g soltørrede tomater
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl mel
- salt
- peber
- 1 håndfuld basilikum (blade)
- vand
til stegning
- smør
Hak soltørrede tomater og løg fint, og rør det sammen med kødet, ægget, mælken, melet og fetaen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen ikke er god. Krydr med salt, peber og basilikum.
Form frikadellerne i den ønskede størrelse ved at holde en spiseske i den ene hånd og tage lidt af farsen med skeen op i den anden hånd. Steg frikadellerne på begge sider i lidt smør på panden.