Grøn pesto
Pesto stammer fra Italien og indeholdt oprindeligt ikke basilikum, som mange idag forbinder med pesto. Ost og olivenolie var i stedet hovedingredienserne.
Det er også essentielle ingredienser i denne basisopskrift, hvor du selv kan vælge, hvilke krydderurter, du ønsker at bruge og altså bruge samme opskrift til at kreere en vifte af forskellige pestovarianter - f.eks. basilikumpesto eller persillepesto.
Ingredienser
- 2 dl friske krydderurter (f.eks. basilikum, persille, oregano, rosmarin eller mynte)
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk parmesanost
- 3 spsk mandler
- salt
- peber
Blend krydderurter, olie, parmesan og mandler sammen (det er nemmest med en stavblender eller i en food processor). Smag til med salt og peber.
- Publiceret d.
- 12.08.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Pesto