Kylling i sursød sovs
En orientalsk ret, der har det hele: Saftig, marineret kylling, friske, farverige grøntsager og ikke mindst hjemmelavet sursød sovs. Retten er mættende, proteinrig og er, nærmest bogstaveligt talt, hældt over med smag. Kort sagt, den perfekte hverdagsret.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g kyllingebryst i strimler
- 1 rød peberfrugt
- 1 squash
- 1 bdt forårsløg
- 300 g champignoner
- lidt olie
- 2 spsk østerssauce
Marinade
- 1 rød chili (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 3 spsk sojasauce
- 1 tsk Sambal Oelek
- 1⁄2 dl olie
Sursød sovs
- 1 1⁄2 dl vand
- 2 dl eddike
- 3 spsk sukker
- 1 tsk Sambal Oelek
- 2 spsk tomatpuré
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Læg kødet i marinaden og lad det trække i ca. 1 time i køleskabet.
Skær paprika og squash i strimler. Forårsløgene vaskes og skæres i skiver. Også champignonerne skæres i skiver.
Hæld lidt olie i en wok eller en dyb pande og varm det igennem før du tilbereder grøntsagerne, som skal steges i 3-4 minutter, før de fjernes fra wokken. Steg kødet i wokken til det er gennemstegt. Så kan resten af grøntsagerne tilsættes igen sammen med østerssovs.
Bland ingredienserne til sursød sovs sammen og hæld det over kødet og grøntsagerne. Lad dette stå og stege sammen i nogen minutter inden servering.
Server retten sammen med ris eller nudler.
Se også den her tandoori kylling med den lækreste cremede sovs
Næringsindhold for kylling i sursød sovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 382 kcal | 1530 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 86 g |
Protein | 26 g | 103 g |
Fedt | 21 g | 82 g |
Kan man erstatte østerssauce?
Hvis du ikke kan få fat i østerssauce eller bare ikke ønsker at bruge det, kan man bruge fiskesauce eller sojasauce i stedet for.
Hvad kan man bruge i stedet for sambal oelek?
Sambal oelek kan erstattes med en anden form for chilisauce, f.eks. sriracha.