Linsesalat
Denne salat er simpel, sund og mættende. Med linsesalat kan man nemt inkludere linser i madlavningen og det er der gode grunde til at gøre. De er nemlig rige på proteiner, fibre og mineraler. Grøntsagerne giver en god variation, både hvad angår smag og udseende.
Ingredienser
- 200 g linser
- 1⁄2 l vand til kogning
- 1 bdt persille eller basilikum (eller halvt af hvert)
- 1⁄2 rødløg
- 10 cherrytomater
- 1⁄2 peberfrugt
Skyl linserne godt og kog dem under låg i 20 minutter eller efter anvisningen på pakken.
Mens linserne koger laves resten af salaten. Hak rødløget fint og hak desuden krydderurterne. Skær tomaterne i kvarte og peberfrugterne i små tern.
Bland de afkølede kogte linser med de øvrige ingredienser i en skål og servér linsesalaten som tilbehør eller for sig selv.
Tip: Hvis linsesalaten servéres som en særskilt ret, kan man evt. drysse sprødstegte bacontern eller små stykker chorizopølse på for at give den et ekstra pift.