Vegansk bønnegryde
Dejlig ret som både er enkle at lave og ekstremt velsmagende. Nogle af de friske ingredienser man skal bruge er kartofler, squash, kidneybønner og røde linser.
Ingredienser
til 4 personer- 2 rødløg
- 3 stave bladselleri
- lidt olie
- 1 l grøntsagsbouillon
- 4 kartofler (mellemstore)
- 4 gulerødder
- 1 1⁄2 squash
- 1 ds kidneybønner
- 100 g røde linser
- 5 tomater
- 2 tsk frisk rosmarin (hakket)
- 1 tsk spidskommen
- salt
- peber
Skræl og hak rødløget. Vask selleristavene og del dem i to på langs før de skæres i skiver. Steges i olie i en gryde i 4-5 minutter. Tilsæt bouillonvand og kog op. Skræl kartoflerne og gulerødderne skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og kog med i 5 minutter. Squash og tomater skæres og tilsættes sammen med kidneybønner og linser.
Lad det hele stå og småkoge under låg i 15-20 minutter før bønnegryden serveres som den er eller eventuelt med og/eller brød til.
Husk at smage til med krydderier.