Græskarsalat
Græskarsalat som er skønt til bøf, kylling eller tærte. Indeholder blandt andet tomater og basilikum.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g hokkaidogræskar
- 10 cherrytomater eller små blommetomater
- 1 1⁄2 spsk olivenolie
- 1 1⁄2 spsk citronsaft
- salt
- peber
- 1⁄2 potte frisk basilikum
- 1⁄2 rødløg
Fremgangsmåde
Skyl græskaret grundigt (det er ikke nødvendigt at skrælle det). Skær det over og skrab kernerne ud.
Skær "græskarkødet" i tern. Kom ternene i et ildfast fad sammen med tomater, der er skåret i kvarte. Dryp olie og citronsaft over og og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, eller til græskarternene er møre.
Lad det derefter køle af, før det blandes med basilikumblade og finthakket rødløg.
Græskarsalaten kan serveres til alt fra en god bøf eller kylling til tærte eller pizza.
Jeg kan også anbefale:
God opskrift på hokkaido i ovn