Marineret mørbrad
Den delikate mørbrad bliver endnu mere delikat, når den marineres. Og denne marinade er spækket med god smag fra de soltørrede tomater, hvidløget, basilikummen og rødvinen.
Mens mørbraden trækker, har du tid til at tilberede tilbehøret, før det serveres for din familie eller dine gæster, som simpelthen ikke kan blive skuffede.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1⁄2 potte frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 2 dl soltørrede tomater
- 3 spsk olivenolie
- 2 dl rødvin
- salt
- peber
Blend basilikumblade, hvidløg, soltørrede tomater, olie og rødvin sammen. Smag marinaden til med salt og peber.
Puds mørbraden fri for fedt og sener. Kom den i en frysepose eller lignende og hæld marinaden i posen. Luk posen og lad mørbraden trække i køleskabet i minimum 1 time (gerne natten over) inden stegning.
Læg den marinerede mørbrad i et ildfast fad, så noget af marinaden lige kan løbe af. Tag kødet op ad fadet og brun det på en pande. Kom det derefter tilbage i fadet og smør det ind i marinaden igen.
Steg i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader og lad den trække lidt inden servering.