Hvid chokolademousse
Denne fantastiske chokolademousse har en sød, rund smag af hvid chokolade og vanilje. Den smukke, snehvide dessert er perfekt til gæste- eller festmiddage pga. det udsøgte udseende, som bliver endnu flottere med en fantasifuld dekorering med bær, frugt eller chocoladestykker.
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 3 dl mælk
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang
- 125 g hvid chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl græsk yoghurt
Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm mælken op i en gryde ved svag varme (det skal ikke koge). Tilsæt sukker.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og kom dem i gryden. Kom også den flækkede vaniljestang i gryden, da den stadig afgiver smag selvom kornene er skrabet ud. Rør jævnligt i gryden.
Hak den hvide chokolade og kom den i gryden. Når sukkeret er opløst og chokoladen er smeltet helt, vrides husblassen fri for vand og tilsættes. Tag gryden af varmen og rør rundt indtil husblassen er opløst. Tag den flækkede vaniljestang op.
Mens blandingen køler af piskes æggeblommerne luftige i en skål. Vend dem dernæst i den let afkølede chokoladeblanding. Tilsæt græsk yoghurt og pisk chokolademoussen til en jævn konsistens.
Hæld den hvide chokolademousse i forme af portionsstørrelse og sæt dem i fryseren i 2-3 timer eller køleskabet i minimum 6 timer.