Pandekager med appelsin
Alle elsker pandekager og med denne simple variation kan du uden anstrengelser gå fra simple til sublime pandekager.
Kærnemælken gør dem mere fyldige, mens appelsin og mynte giver et friskere og desuden dejligt dekorativt udtryk.
Ingredienser
- 30 g smør
- 1 økologisk appelsin
- 1 1⁄2 dl kærnemælk
- 1 1⁄2 dl mælk
- 125 g mel
- 1⁄2 vaniljestang
- 2 æg
- 1 knsp salt
- ekstra smør (til stegning)
- Frisk mynte (til pynt)
Smelt smørret. Skyl appelsinen, og skær den over. Riv skallen fra den ene halvdel, og pres saften fra denne halvdel op i en skål sammen med skallen.
Tilsæt kærnemælk, mælk og mel og pisk. Skrab kornene fra vaniljen ud, og kom dem op i skålen.
Kom æg og salt i og pisk. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Kom lidt smør på panden, inden dejen kommes på. Det er lige meget, om pandekagerne laves små eller store.
Pynt med den anden halvdel af appelsinen og mynteblade.