Glutenfri pandekager (de er SÅ gode)
Selvom de er glutenfri, er de præcis, som pandekager skal være, og de er nemme at lave.
Ingredienser
til 8 stk- 200 g glutenfri mel (f.eks. havremel, majsmel, boghvedemel eller en glutenfri melblanding)
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 3 æg
- 5 dl mælk
- smør til stegning
Sådan bager du lækre glutenfri pandekager
- Bland glutenfrit mel, sukker og salt sammen i en skål.
- Pisk først æg i, og pisk herefter mælk i lidt ad gangen, til du har en klumpfri dej.
- Steg pandekagerne i smør eller olie ved middel varme. Vend pandekagerne, når de er brunet lidt i kanten.
- Fortsæt på samme måde, til der ikke er mere pandekagedej tilbage.
Flere glutenfrie pandekager:
Bananpandekager uden havregryn og melKeto pandekagerLow fodmap pandekager (laktosefri)
Kan jeg bruge havregryn i stedet for havremel?
Det kan man godt, men så skal man sørge for at blende havregrynene rigtig godt, så de får en konsistens, der er lige så fin som mel. Sørg også for at bruge glutenfrie havregryn, da der kan være spor af gluten i almindelige havregryn.
Kan de bruges som glutenfrie madpandekager?
Ja, hvis man undlader at komme sukker i dejen, kan man sagtens bruge dem som madpandekager.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pandekager uden gluten
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 203 kcal | 1621 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 192 g |
Protein | 8 g | 65 g |
Fedt | 7 g | 59 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde smør til stegning. Beregningen tager udgangspunkt i, at pandekagerne laves med havremel.