Tunmousse med kapers
Tunmousse forbindes ofte med 80'erne. Idag er den dejlige klassiker blevet retro og der er ingen grund til, at den skal gå i glemmebogen.
Denne variant har den gode, traditionelle smag og pyntes med kapers, som giver et syrligt pift. Især god som forret og kan evt. laves dagen før.
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 2 ds tun
- 4 spsk kapers
- 3 1⁄2 dl creme fraiche
- salt
- peber
- evt. lidt olie til at smøre formen
Læg husblassen i blød i koldt vand i et par minutter. Smelt den derefter i en gryde ved svag varme. Pres væden fra tunen og bland tunen i den smeltede husblas. Hak 3 spsk. kapers og rør dem i sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Inden tunmoussen hældes i en passende form eller skål, kan formen evt. smøres med lidt olie. Så er det nemmere at vende moussen ud på en tallerken eller et fad, når den skal serveres.
Hæld tunmoussen i en form, dæk til og stil den i køleskabet minimum 4 timer inden servering.
Vend moussen ud af formen og pynt med de sidste kapers og f.eks. tomater, citron eller salat.
Her er 2 dressinger, som er gode sammen med tunmoussen