Græskar- og chilisuppe
Kombinér den runde græskarsmag med alt det bedste fra asien. I denne suppe er der både bid og et væld af smagsnuancer fra chili, citrongræs, ingefær og lime.
Limeblade kan ofte købes i asiatiske butikker. Kan du ikke finde dem, kan de erstattes med lidt presset limesaft. Perfekt som en lunende, krydret hverdagsret.
Ingredienser
til 4 personer- 1 græskar (hokkaido eller butternut)
- 1 1⁄2 chili
- 1 bdt koriander (stor)
- 4 stængler citrongræs
- 2 fed hvidløg
- ingefær i tommelfingerstørrelse
- 8 limeblade
- 1 løg
- 3 ds kokosmælk
- olie
Chili (uden frø), koriander, citrongræs, skrællede hvidløgsfed, skrællet ingefær, limeblade og olie blendes sammen til det får en pestolignende konsistens. Tilsæt mere olie, hvis blandingen bliver for tør.
Derefter hældes blandingen i en forvarmet gryde og varmes op inden det hakkede løg tilsættes. Lad det simre lidt i gryden og tilsæt lidt efter lidt græskar, som skal være skrællet og skåret i centimeter tykke stykker.
Steg græskarret et lille stykke tid indtil det er blevet lidt mørt. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op. Lad derefter suppen småkoge i 10-15 minutter inden den serveres.
Servér evt. suppen med ris.