Græskarsuppe med rejer
Smagen af græskarsuppe er meget afhængig af, hvilke slags græskar der bruges. Brug hokkaido- eller buttercup-græskar i madlavning. De er ikke de flotteste græskar, men de smager bedst.
Rejerne i suppen giver den bid, mens safran og lime giver ekstra smag. Suppen kan indgå i en middag som en velsmagende forret, men kan også udgøre et lunende måltid i sig selv.
Ingredienser
til 3 personer- 1 kg græskar
- 3 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 1 l hønsebouillon
- evt. 1 knsp safran
- 2 dl madlavningsfløde (eller mælk - afhængig af ønsket konsistens/smag)
- salt
- peber
tilbehør
- 300 g rejer (drænet vægt)
- creme fraiche
- limesaft
Skræl græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i mindre stykker. Hak løg og hvidløg.
Svits løg, hvidløg og græskarstykker i smørret i en gryde.
Tilsæt hønsebouillon og evt. safran. Lad suppen simre under låg til græskarstykker er møre.
Tag gryden af varmen og blend græskarsuppen med en stavblender (eller blend den i en alm. blender eller food processor).
Bring suppen i kog igen, og tilsæt fløde/mælk under omrøring. Smag til med salt og peber.
Pres rejerne fri for lage og kom dem i en skål.
Servér den varme græskarsuppe med rejer, en klat creme fraiche og dråber af limesaft.