Kartoffelsuppe med karry
Kartoffelsuppe er simpelt, billigt og egner sig godt som en lunende hverdagsret. Konsistensen er fyldig og den svitsede karry giver suppen masser af smag samt en fin, lysegul nuance.
Servér evt. med noget lækkert brød til.
Ingredienser
- 750 g kartofler
- 2 spsk smør eller olie
- 2 spsk karry
- 2 løg (store)
- 1 l grøntsagsbouillon eller hønsebuillon
- 3 dl fløde
- evt. 2 spsk majsstivelse eller lignende til jævning
Varm fedtstoffet op i en gryde og hak løgene. Svits løg og karry i fedtstoffet. Tilsæt bouillon og bring det i kog.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og kog dem i 10 minutter eller til de er møre.
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender.
Sæt gryden/suppen tilbage på varmen og tilsæt fløde. Juster evt. kartoffelsuppens konsistens med lidt maizenamel eller lignende inden servering.