Langtidsstegt oksemørbrad
Tilbered den lækreste langtidsstegte oksemørbrad, så den bliver helt perfekt mør og saftig. Se temperatur og stegetider, så kødet bliver præcist, som du vil have det.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 350 g oksemørbrad
- salt
- peber
- lidt olie eller smør
Sådan laver du helstegt oksemørbrad
Drys mørbraden med salt og peber og brun den i fedtstoffet på en varm pande.
Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad. Hvis du har et stegetermometer (anbefales), stikkes det ind i centrum af mørbraden.
Temperaturer og stegetid
Oksemørbraden skal steges ved 120 grader (almindelig ovnvarme). Se i skemaet her hvilken stegetid og centrumtemperatur, du skal stege oksemørbraden efter, afhængigt af det resultat, du gerne vil have.
Kernetemperatur | Stegetid | |
---|---|---|
Rare | 51 grader | Ca. 45 minutter |
Medium rare | 54 grader | Ca. 50 minutter |
Rosa | 58 grader | Ca. 60 minutter |
Gennemstegt | 63 grader | Ca. 1:10 time |
Lad kødet trække i 10 minutter inden det serveres.
Tilbehør til langtidsstegt oksemørbrad
En frisk salat og de lækreste Pommes Anna-inspirerede kartofler passer perfekt til det møre oksekød:
Frisk salat til oksemørbradDet bedste kartoffel-tilbehør til oksemørbrad
Se flere forslag til tilbehør her
Fakta om opskriften:
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug: