Vegetar inside-out sushirulle
Spiser du ikke fisk, bør du alligevel ikke snydes for oplevelsen af sushi. Sushi kan sagtens laves med andet end fisk og denne variant med tofu er ekstra lækker.
Grøntsagernes farvespil i inside-out rullen og sesamfrøene på ydersiden gør den meget dekorativ.
Ingredienser
- 1⁄2 noritang-plade
- sushiris
- tofu
- champignoner
- forårsløg
- gulerødder
- rød peberfrugt
Det er en god ide at pakke din sushimåtte ind i husholdningsfilm.
Fordel sushirisen i et tyndt lag på noritangen og lad ca. 1 cm. være foroven til at lukke med.
Fordel sesamfrøene ud over risen.
Vend stykket, så noritangen vender opad.
Champignonerne kan ristes på en pande for væde, hvis man foretrækker dette.
Skær champignon, tofu, forårsløg, gulerod og rød peber i små aflange skiver og læg dem i en linje lidt under midten af tangpladen. Man skal ikke bruge ret meget af hver, da rullen så bliver for tyk og svær at lukke.
Rul, så risen vender udad. Tryk først, så fyldet bliver liggende og formen rund. Rul så hele rullen. Væd stykket uden ris. Så er det nemmere at lukke rullen.
Til sidst skæres inside-out rullen i 8 stykker.
- Publiceret d.
- 19.01.11.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi