Lammefrikasse
Utroligt god lammefrikasse, som passer rigtigt godt til efterår og vinter eftersom det er en fyldig og mættende ret. Ellers er det en god ret at servere til påske for venner og familie.
Ingredienser
- ca. 500 g lam i terninger
- 1 fennikel
- 3 gulerødder
- 2 løg (store)
- 10 grønne asparges
- 3 spsk olivenolie
- 3 dl hvidvin
- 3⁄4 tsk salt
- 3 stængler bladselleri
- 1 potte dild
- 2 1⁄2 dl piskefløde
- 1 tsk rørsukker
- salt
- peber
Varm olie en gryde. Brun lammekødet i olien og hæld hvidvinen i. Lad det koge op mens du skummer det. Skær løgene i både og læg dem i. Tilsæt salt og lad retten simre i 20 minutter under låg mens man indimellem fjerner skummet.
Bræk aspargesene der hvor de har deres naturlige knæk og skær resten i aflange skiver. Det samme gøres med fennikel og bladselleri, som skæres i tynde skiver. Hak dilden og kom alle grøntsagerne og dilden ned i gryden. Hæld madfløden i og bland godt sammen.
Lad det koge under låg i 5-7 minutter. Til slut smages til med demerara sukker, salt og peber.
Server f.eks. med kogte kartofler.