Bruschetta med mozzarella og pesto
Vidunderlige bruschetta med blød mozzarella, grøn pesto, søde tomater samt et lille hint af hvidløg og finthakket purløg, der giver et ekstra kick til smagen. Passer godt som en lækker forret eller som en del af en buffet.
Ingredienser
til 4 stk- 1⁄2 rødløg
- 1 spsk citronsaft
- salt
- 4 skiver brød (italiensk)
- ekstra jomfruolivenolie
- 1⁄2 hvidløg
- 300 g cherrytomater
- 1 spsk basilikum (hakket)
- peber
- 1 kugle mozzarella ost
- 4 spsk grøn pesto
Hak rødløget meget fint, og bland det med citronsaft og lidt salt. Lad det stå og trække, imens resten forberedes.
Pensl brødene med lidt olivenolie, og rist dem i ovnen eller på en brødrister. Gnid hvert brød godt med skærefladen på hvidløget.
Skær tomaterne i halve, hak basilikum, og bland de to ting sammen. Krydr med olivenolie, salt og peber.
Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel skiverne på brødene. Krydr også disse med salt og peber. Kom tomaterne ovenpå, og brug en ske til at fordele pestoen på brødene. Drys til sidst med de finthakkede rødløg, og så er bruschettabrødene klar til servering.