Lakselasagne
Oplev smagen og duften af det italienske køkken med denne fantastisk lækre lakselasagne. Det udgør et perfekt og nærende hovedmåltid til både familie og gæster.
Ingredienser
til 6 personer- 950 g laks (uden skind)
- 1 kg spinat
- 250 g lasagneplader (fuldkorn)
- 450 g mascarpone
- 300 g parmesanost
- 1 dl madlavningsfløde
- 4 skalotteløg
- 2 ds hakkede tomater
- 1 dl hvidvin
- 6 stilke frisk oregano
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- en lille smule revet muskatnød
- salt
- peber
- 4 spsk citronsaft
- lidt chili
- 3⁄4 tsk spidskommen
I lasagnen skal der 3 forskellige lag, som tilberedes hver for sig: Et lakselag, et spinatlag og tomatlaget.
Lakselaget:
Skær laksen i små tern, og put dem i en skål. Hæld 4 spsk. citron over og en lille smule salt.
Spinatlaget:
Hak skalotteløg og svits på en pande med olie. Tilføj evt. ekstra fed hvidløg, hvis du rigtigt godt kan lide hvidløg. Spinat tilsættes og varmes igennem, til den er tøet op. Hæld hvidvinen ved og lad det koge ind, så alkoholen fordamper helt, før du tilsætter mascarponen, muskat, salt og peber.
Tomatlaget:
Svits hvidløg, chili og spidskommen i olivenolie. Hakkede tomater, oregano, salt og peber hældes ved. Dernæst tilsættes fløden.
Hæld evt. overskydende citron fra laksen. Læg bagepapir i et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader som bund. Fordel et lag laks, spinat og tomatsauce. Drys med parmesan. I første lag bruges ca. 1/3 af både laks, spinat og tomat. I andet lag lægges et nyt lag lasagneplader og der bruges cirka halvdelen af hvad der er tilbage af ingredienserne.
I tredje lag lægges et nyt lag lasagneplader og resten af ingredienserne. Husk ost på toppen.
Lasagnen bages i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 – 45 minutter. Drys en lille smule chili på toppen når osten er delvist smeltet.
Server evt. med godt italiensk brød.