Cæsar salat
Herlig klassisk salat som serveres på de allerfleste restauranter. Ikke bare kan den serveres med kylling, men hvis man ønsker det er det også muligt at komme andre ingredienser i som tomat og løg.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingefileter (store)
- romainesalat
- hvidløgscroutoner (køb dem færdiglavet eller lav dem selv)
- revet parmesanost
Dressing
- 2 ansjosfileter i olie (skal det være uden ansjoser, så se denne dressing til cæsar salat)
- 2 æggeblommer
- Nogle dråber citron
- 1 dl olie
- 1 fed hvidløg (presset)
- salt
- peber
- 1 spsk sherry
- 1 spsk revet parmesanost
Start med at lave dressingen. Den laves nemt ved at blende alle ingredienserne undtagen olie (det anbefales at bruge en stavblender eftersom en stor blender ikke er lige så god til at blande de få ingredienser).
Derefter piskes olie i lidt af gangen så blandingen bliver tyk som mayonnaise og den smages til med salt og peber. Sæt eventuelt dressingen ind i køleskabet nogen timer inden servering.
Steg kyllingefileterne hele og krydr dem undervejs med salt og peber. Snit salaten og fordel den ud i portioner. Skær forsigtigt kyllingen i aflange stykker med en god kødkniv. Afslut med at fordele lidt dressing hen over salaten og drys med parmesan over.