Dressing til cæsar salat
Virkelig lækker cæsardressing med den helt rigtige smag, selvom den er uden ansjoser. Den hjemmelavede version er endda super nem og hurtig at røre sammen.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g mayonnaise (se her hvis du hellere vil bruge creme fraiche)
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 15 g parmesanost
- 1 spsk vand
- lidt hvidløg (fintrevet)
- 1 1⁄2 tsk engelsk sauce eller worcestershire sauce (kan godt udelades, men det er med til at give cæsardressingen den helt rigtige smag)
- salt
- peber
Sådan laver du dressingen
- Rør mayonnaise sammen med citronsaft og dijonsennep.
- Riv parmesanen fint, og rør det i dressingen sammen med vandet.
- Smag dressingen til med fintrevet hvidløg. Hvidløg er meget stærkt, når det rives, så kom lidt i ad gangen, til du synes, hvidløgssmagen er tilpas.
- Rør til sidst engelsk sauce eller worchestershiresauce i dressingen, og smag den til med salt og peber.
Tip:
Parmesanen kan godt give dressingen en lille smule grynet struktur, så hvis du vil have en helt glat dressing, er det en god idé at blende den.
Jeg kan også anbefale denne allround dressing til salat. Den er både nem og frisk, og den passer også godt til en cæsar salat.
Skal der ikke ansjoser i?
Jeg har lavet dressingen, så den får den helt rigtige smag uden ansjoser, men vil du gerne have dem i alligevel, kan du sagtens blende 1 enkelt filet i dressingen.
Cæsar dressing med creme fraiche
Du kan sagtens lave dressingen med creme fraiche i stedet for mayonnaise - så får du en lidt mere frisk og mindre tung dressing. Du kan også fint bruge halvt creme fraiche og halvt mayonnaise og få både den gode smag af mayonnaise og den mere friske smag af creme fraiche.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Måltid: Tilbehør
Smag: Parmesan, hvidløg, sennep, citron
Samlet tid:
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 530 kcal | 396 kcal | 793 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 1 g | 3 g |
Protein | 4 g | 3 g | 6 g |
Fedt | 57 g | 43 g | 85 g |