Pasta med scampi
Her er en skøn opskrift på en pastaret med scampi, som du simpelthen må prøve!
Pasta med scampi er en lækker ret med frisk pasta, æstetisk flotte scampirejer og grøntsager overhældt med en cremet og fyldig pastasauce, der virkelig smager af meget.
Ingredienser
til 2 personer- 15 scampirejer (store)
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 bdt persille
- 1 potte basilikum
- 1 1⁄2 spsk majsstivelse
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl soltørrede tomater
- 1 rødløg
- 12 asparges
- salt
- peber
- 2 pk frisk pasta (f.eks. fuldkorns tagliatelle)
Start med at gøre grøntsagerne klar. De soltørrede tomater deles i mindre stykker. Basilikum og persille hakkes. Rødløget skrælles og skæres i halve ringe. Bræk den nederste del af på aspargesene og skær resten af stangen i 3 dele.
Kog bouillonen op og tilsæt rødløg, persille og basilikum. Det koges med i 5 minutter. Rør maizena og madfløden sammen i et glas og tilsæt dette i det kogende bouillonvand lidt efter lidt.
Tilsæt derefter resten af grøntsagerne og scampirejerne. Lad disse koge med i nogle minutter indtil aspargesene er blevet tilpas bløde.
Smag pastasaucen til med salt og peber (gerne friskkværnet) og server med færdigkogt frisk pasta