Tortilla espanola
Tortilla espanola er en spansk klassiker, der ofte serveres som tapas med brød til. Det er det spanske svar på en æggekage med kartofler, og kan spises som hovedret med en god salat til.
Retten er let at lave, virkelig lækker og kan både spises i kold og varm tilstand.
Ingredienser
til 4 personer- 5 kartofler (små)
- 1⁄2 løg
- 4 æg
- 4 spsk vand
- salt
- peber
- olivenolie
Gnub kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Varm olivenolien i en stegepande og læg kartoffelskiverne i. Skær løget i tynde skiver og kom det på panden. Steg til kartofler og løg er bløde.
Rør en æggemasse sammen af æg, vand, salt og peber. Hæld massen over kartofler og løg. Skru ned på lav varme og læg et låg over. Lad det varme til æggemassen er helt fast.
Vend omeletten op på en tallerken. Kan serveres både koldt og varmt.