Stegt tapas
Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.
Ingredienser
til 8 personer- 1 dl hvidvinseddike
- 2 spsk frisk timian (hakket)
- 1 kg helleflynder (skindfri)
- 1 citron
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk frisk oregano (hakket)
- olivenolie (til stegning)
- 2 laurbærblade (finthakkede)
- 2 dl hvedemel
Fisken skæres i stykker à 2-3 centimeter. Citronen skæres i passende stykker. Hvidløgsfedene hakkes.
Pisk hvidvinseddike, hvidløg, oregano, timian, spidskommen og laurbærblade i en skål. Tilsæt fiskestykkerne og dæk dem med marinaden. Lad det trække ved stuetemperatur 1 time eller dæk det til og lad det trække i køleskabet i op til 4 timer.
Varm olivenolie i en kasserolle ved medium til høj varme. Der skal så meget olie i at det går ca. 1½ centimeter op.
Hæld melet i en stor skål. Tag fiskestykkerne op af marinaden og vend dem i melet. Ryst overskydende mel af fiskestykkerne. Steg dem i olien indtil de er gennemstegt og brune på alle sider (vend dem løbende med en palet). Du kan regne med at de ca. skal have 6 minutter i alt. Lad derefter dine stegte tapas dryppe af på køkkenrulle eller lignende. Drys med salt og peber.
Server dine tapas på en tallerken med citronstykkerne.
- Publiceret d.
- 01.08.06.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Spansk mad ›
- Tapas