Stegte kartofler i ovn
Kartofler er lette at stege i ovnen og smager bare rigtig godt. Kartoffelbådene kan krydres efter behag og serveres til et saftigt stykke kylling, en rød bøf eller som tilbehør til din burger med aioli og ketchup.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 kg kartofler
- 3 spsk olie
Krydderi efter smag
- f.eks. 2 spsk paprika eller mexicansk chilikrydderi
- salt
Skræl kartoflerne (eller brug kartofler der ikke behøves at skrælles). Skær kartoflerne i både eller lignende.
Smør kartoffelbådene ind i olie. Det gøres nemmest ved at komme bådene i en frysepose og hælde olien i - så er det nemt at fordele olien på alle sider af kartoflerne.
Kom kartoflerne i et ildfast fad og drys med salt og krydderi efter smag.
Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter eller til kartoflerne er sprøde.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 392 kcal | 1566 kcal |
Kulhydrat | 60 g | 241 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fedt | 12 g | 47 g |
- Publiceret d.
- 01.08.11.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn