Quinoasalat
Quinoa er et korn, der har været dyrket i Andesbjergene i over 5000 år. Inkaerne kaldte quinoa for "moderkornet", og i dag kaldes det ligefrem for "fremtidens superkorn".
Quinoasalaten med diverse lækre grøntsager er perfekt som tilbehør til hovedretten eller som en sund og vegetarisk hovedret i sig selv.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 dl quinoa
- 1 bdt asparges
- 1 ps blandet salat
- 1 avocado
- 1 snackpeber
- 10 cherrytomater (eller andre små tomater)
- 1⁄2 agurk
- 1 håndfuld ærter
- 1 ps pinjekerner
- 1 håndfuld feta
Kog quinoaen efter anvisningen på posen (kan evt. gøres dagen før, da de skal være helt kolde). Bring en lille gryde med vand i kog, og knæk den træede ende af aspargsene. Skær dem i mindre bidder. Giv dem et opkog på to-tre minutter, hæld vandet fra, og lad dem køle af.
Skyl salaten og alle grøntsagerne godt. Fordel salaten i bunden af et fad. Halver avocadoen, fjern stenen, og skær den i tynde skiver. Snit også snackpeber og tomater i skiver. Skær agurken i små stave, og fordel alle grøntsagerne ovenpå salaten.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har fået lidt farve, men pas på, at de ikke brænder på. Drys dem over salaten sammen med fetaen og den kogte quinoa. Så er den lækre quinoasalat klar til servering.
Jeg serverer gerne en dressing med olie, eddike og honning til salaten, men du kan også se flere forslag til dressing her.