Boller til madpakken
Opskrift på boller som passer perfekt til madpakken til børn eller voksne. Mætter og smager godt.
Ingredienser
til 12 stk- 50 g gær
- 5 dl vand (lunken)
- 3 spsk olie
- 2 spsk honning
- 2 tsk salt
- 150 g solsikkekerner
- 100 g knækkede rugkerner
- 50 g hørfrø eller sesamfrø
- 180 g gulerødder (revet)
- 300 g grahamsmel (eller andet groft mel)
- ca. 500 g hvedemel
- vand eller sammenpisket æg til pensling
Sådan bager du madpakkebollerne
- Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt olie, honning, salt, solsikkekerner, rugkerner og hørfrø.
- Riv gulerødderne, og bland dem i. Rør derefter grahamsmel og hvedemel i. Mængden af mel kan variere lidt, det skal kun have så meget, at det lige slipper.
- Ælt dejen godt igennem i 6-8 minutter.
- Lad dejen hæve i 40 minutter.
- Form derefter dejen til meget flade, runde boller (brug ca. 150 gram dej pr. bolle), og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
- Pensl bollerne med vand eller sammenpisket æg
- Bag bollerne i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 210 grader.
Se også:
Nemme koldhævede morgenboller
Kan man fryse bollerne?
Ja, man kan sagtens fryse dem ned. Så kan man tage det antal op, man skal bruge og tø dem op i enten mikrobølgeovnen eller på en brødrister på optøningsfunktionen. Så er de klar til madpakken.
Beregn 1 bolle pr. barn da de mætter rigtig godt.
Tip til at få ekstra luftige boller
Du kan tilføje lidt damp i starten af bagningen, hvis du vil have en ekstra luftig krumme.
Sæt en tom bradepande i bunden af ovnen, når du forvarmer den. Når du har sat bagepladen med bollerne ind, smider du med det samme ca. 2 dl kogende vand i den tomme forvarmede bradepande og lukker ovndøren hurtigt.
Næringsindhold for madpakke-bollerne
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 407 kcal | 4882 kcal |
Kulhydrat | 56 g | 672 g |
Protein | 12 g | 146 g |
Fedt | 13 g | 161 g |