Linsegryde
Denne linsegryde er simpel, men rig på lækre og sunde ingredienser. Du får adgang til både protein fra linserne og til jern fra spinaten og det er ideelt, når man er vegetar/veganer. Men retten er henvendt til alle, som ønsker en kødfri middag eller blot er interesseret i en smagfuld og sund ret.
Ingredienser
til 4 personer- 2 dl belugalinser
- 5 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon (vegansk)
- 1 løg
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 3 pastinakker
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 150 g frossen spinat
- persille (Frisk)
Kog linserne efter anvisningen på pakken. Hak chili, løg og hvidløg. Svits det i lidt olie i en gryde. Skræl pastinakkerne og skær dem i små stykker. Skær peberfrugt og squash i lige store stykker.
Når linserne er færdigkogt sies vandet fra og linserne skylles i koldt vand.
Når løgene begynder at få farve tilsættes vand og bouillon. Tilsæt pastinakker og kog retten op. Lad den stå og småkoge i 10 minutter og tilsæt så peberfrugt, squash samt de færdigkogte linser. Lad det koge med i 5 minutter før spinaten tilsættes og blandes med resten af ingredienserne.
Når spinaten er opvarmet drysses lidt hakket persille over retten. Dette kan evt. også gøres over hver portion når retten serveres.