Blød peberkage
Til jul får man ofte massevis af små, sprøde småkager. Har du mere lyst til at sætte tænderne i en appetitlig luftig og blød kage? Så kan du prøve denne opskrift på en blød peberkage.
Kagen bages nemlig især ved juletid. Men den kan sagtens laves hele året, når man har en trang til noget sødt eller ønsker at glæde én, der har.
Ingredienser
til 4 personer- 4 æg
- 4 dl sukker
- 2 tsk natron
- 6 dl hvedemel
- 1 1⁄2 tsk stødt nellike
- 2 tsk ingefær
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 1⁄2 dl mælk
- 1⁄2 dl piskefløde
- 75 g smør
- Evt. 2 dl tyttebær
- rasp (til formen)
- smør (til formen)
Pisk sukker og æg luftigt med en håndmikser.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Bland melblandingen i æggemassen og rør rundt.
Smelt smørret og hæld det i mælken sammen med fløden. Tilsæt mælkeblandingen i dejen og bland det godt.
Rør forsigtigt tyttebærene i dejen og hæld dejen i formen, som er smurt med smør og rasp.
Stil kagen i ovnen på 175 grader i 35-40 minutter. Prik i kagen, for at tjekke om den er klar.