Gulerodstzatziki
Tzatziki er en vidunderlig græsk specialitet, og denne variant adskiller sig fra den oprindelige opskrift ved, at agurk er udskiftet med gulerødder. Men det gør den bestemt ikke dårligere.
Ingredienser
til 3 personer- 350 g gulerødder
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
- Evt. 1⁄2 bdt purløg
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres eller hak hvidløgsfeddet fint, og bland det med græsk yoghurt og revet gulerod i en skål. Smag til med salt og peber, og lad gerne gulerodstzatzikien trække tildækket i køleskabet inden servering.
Snit evt. noget purløg fint, og bland i tzatzikien.
Se også:
Denne forrygende spidskålstzatziki, der er suverænt godt tilbehør.
Hvad er godt at servere tzatzikien til?
Gulerodstzatzikien er lækker til et væld af retter, men jeg kan især anbefale at servere den til disse:
Græsk kyllingefilet i fad med kartofler og grøntsagerVildt lækre kyllingefileter med spinat og ostSuverænt farsbrød med feta
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 70 kcal | 158 kcal | 473 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 14 g | 42 g |
Protein | 3 g | 8 g | 23 g |
Fedt | 3 g | 7 g | 20 g |
Jeg brugte en græsk yoghurt med 6% fedt. Hvis du bruger en lavere fedtprocent bliver kalorieindholdet også mindre.
- Publiceret d.
- 20.03.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Græsk mad ›
- Tzatziki