Røget makrel med røræg
Røget makrel med røræg er klassisk dansk mad, når det er bedst. Her får fisken selskab af hjemmelavet mayo og evt. glaserede radiser.
Ingredienser
til 2 personer- 4 skiver rugbrød
- 4 æg
- 4 spsk mælk
- 100 g røget makrel
- 8 radiser
- 1⁄2 dl eddike
- 3 spsk sukker
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl rapsolie
- salt
- peber
- purløg
Skær hver skive rugbrød i 4 kvarte. Rist rugbrødsstykkerne sprøde på en tør pande eller i ovnen.
Pisk æg og mælk let sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Hæld æggemassen på en anden pande, og tilbered røræggene ved svag varme under jævnlig omrøring.
Skær radiserne i tern og tilsæt dem i en gryde med eddike og sukker. Bring gryden i kog og lad det simre indtil væsken er kogt væk og radiserne er glaserede.
Lav mayonnaisen ved at piske æggeblommerne med lidt salt. Pisk derefter olien i lidt ad gangen, så æggeblommerne kan nå at optage olien.
Smag mayonnaisen til med salt og peber. Fyld den i en plasticpose, og klip et lille bitte hul i et af posens hjørner. Det gør at det er nemmere at trykke små toppe af mayonnaise ud, når retten skal anrettes.
Træk skindet af makrellen og skrab fedtlaget af med en kniv. Pil eventuelle ben fra. Bræk makrellen i stykker på størrelse med rugbrødsstykkerne.
Anret med røræg ovenpå det ristede stykke rugbrød. Læg et stykke makrel ovenpå. Pynt med et par stængler purløg.
Læg tre små skefulde glaserede radiser rundt om den røgede makrel med røræg. Pres tre små toppe mayo ud mellem bunkerne af radiser.
Velbekomme.