Smørrebrød med kamsteg
Smørrebrød er en sand dansk specialitet, som er yderst eftertragtet, når der skal laves frokost i de danske hjem. En af de specialiteter som er yderst populære, er dette stykke smørrebrød med kamsteg, rødkål og agurkesalat.
Kamsteg kan købes i skiver i diverse supermarkeder, men skulle du være så heldig at have et stykke lækkert kamsteg liggende fra dagen i forvejen, vil det så absolut være at foretrække.
Ingredienser
til 4 personer- 4 skiver rugbrød
- 8 skiver kamsteg
- rødkål
- agurkesalat
- salat (blade)
- karse
- tomater
- appelsin (skiver)
Tag 4 tallerkener frem og læg en skive rugbrød på hver.
Smør et tyndt lag smør på og læg 1-2 salatblade på hver (husk at skylle salaten først). Bladene skal helst lægges sådan så de hovedsageligt vil være synlige i den ene ende af smørrebrødet. Læg nu to skiver kamsteg i den anden ende og tag en stor skefuld rødkål og placér i en linje på den del af kamstegen som grænser op til salaten. Agurkesalat lægges på samme måde i en linje foran rødkålen.
Pynt med en skive appelsin og tomat, som er skåret halvt igennem og snoet.
Til sidst drysses lidt karse på toppen.