Kylling garam masala
Her kan du finde opskriften på den lækre indisk-inspireret ret "kylling garam masala".
Garam masala er et blandingskrydderi, der blandt andet indeholder nelliker, sennep, spidskommen og kanel, og disse krydderier i kombination med den skønne kokosmælk giver de saftige stykker kylling en helt fantastisk og eksotisk smag.
Servér retten med en sød mangochutney og ris til.
Ingredienser
til 4 personer- 2 spsk olie
- 600 g kyllingebryst (eller kyllingeinderlår)
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk ingefær
- 3 spsk garam masala
- 1 tsk kardemomme
- 1 spsk koriander
- 1 spsk spidskommen
- 1 ds hakkede tomater (4 dl)
- 1 ds kokosmælk (4 dl)
- salt
Tilbehør
- ris
- mangochutney
Varm olien op i en gryde, og svits kyllingestykkerne på alle sider.
Skær løgene i strimler og hak hvidløgsfeddene fint. Kom det i gryden og lad det svitse med et øjeblik.
Skræl ingefæren og hak den fint. Kom den i gryden sammen med garam masala, kardemomme, koriander og spidskommen. Rør godt rundt.
Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælken. Lad retten simre en halv times tid. Smag til med salt inden servering.
Servér med ris og mangochutney.