Fisk med citronsauce, hvide asparges og forårsløg
Hvidfisk er betegnelsen for det hvidkødede fisk, som eksempelvis kommer fra skrubbe, torsk og hvilling. Disse fisk indholder en masse D-vitamin, som styrker vores immunforsvar, og i det hele taget er vigtigt for kroppen og hjernen. Fisken, den syrlige citronsauce, de hvide asparges og forårsløg er en lækker forret, men kan også spises som hovedret, hvis der suppleres med kartofler eller brød.
Ingredienser
til 2 personer- 2 stk hvid fisk
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 8 hvide asparges
- 3 forårsløg
- salt
- peber
Citronsauce
- 15 g smør
- 1 spsk hvedemel
- 1⁄2 bouillonterning
- 1 dl hvidvin
- 1 æg
- saft af 1 citron
- salt
- peber
Skyl fiskestykkerne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Knæk de træede ender af de hvide asparges. Skræl de hvide asparges. Skær toppene og rødderne af forårsløgene. Skyl forårsløgene grundigt og halvér dem på langs.
Citronsaucen:
Smelt smøret ved svag varme i en gryde. Pisk melet i. Pisk dernæst vinen og bouillon i lidt af gangen, så saucen ikke skiller.
Pisk æg og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt blandingen til den kogende sauce, mens der piskes. Smag saucen til med salt og peber.
Krydr fisken med salt og peber. Steg den i smør og olie, et par minutter på hver side.
Kog asparges og forårsløg i vand indtil de hvide asparges er møre, men stadig har lidt bid.
Portionsanret fiskestykkerne på en bund af asparges og forårsløg. Hæld forsigtigt lidt citronsauce over, og servér resten af saucen til.