Syltede rødløg
Rødløg stammer fra familien kepaløg og ligger smagsstyrkemæssigt mellem zittauerløg, der er de stærkeste, og salatløg der er de mildeste. I rå tilstand smager rødløg kraftigt, men i tilberedt tilstand kommer sødmen frem i løget, og særligt de syltede løg er virkelig lækre som tilbehør til fiskeretter og supper samt til kødretter og oste.
Ingredienser
- 10 rødløg
- 7 dl eddike
- 1⁄2 l vand
- 1⁄2 kg rørsukker
- 5 laurbærblade
Pil rødløgene og skær dem i strimler eller små både.
Hæld eddike, vand og rørsukker i en gryde. Bring gryden i kog og tilsæt laurbærblade.
Når sukkeret er opløst tilsættes rødløgene. Lad det koge et lille minuts tid inden gryden tages af varmen.
Hæld de syltede rødløg og lagen på skoldede sylteglas.
Opbevaring: De syltede rødløg kan holde sig en måneds tid i køleskabet.