Sellerisuppe
Selleri (apium) er en slægt af 20 arter, der er særdeles udbredt i de nordlige dele af Amerika, og herunder findes blandt andet bladselleri, snitselleri og knoldselleri. Knoldselleri kan spises både i rå og tilberedt tilstand, indeholder en masse vitaminer, mineraler og kostfibre og er hovedingrediensen i denne skønne suppe. Suppen er simpel at lave, yderst velsmagende og har en meget karakteristisk smag, som kommer fra selleriens æteriske olier.
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 kg knoldselleri
- 1 løg
- 2 spsk olie
- 1 l hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- salt
- peber
Skræl sellerien og skær den i grove tern. Pil og hak løget.
Svits selleri og løg i olien i en gryde. Tilsæt hønsebouillon og bring sellerisuppen i kog. Lad den simre under låg i 10 minutter eller til selleristykkerne er møre.
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen og bring suppen i kog igen. Hæld fløden i og smag til med salt og peber inden servering.
- Publiceret d.
- 25.06.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Rodfrugter ›
- Opskrifter med selleri