Vegetarpostej
Denne vegetarpostej lavet på æg er et sundt alternativ til den ellers traditionelle postej. Denne vegetarudgave indeholder alle de gode A, C og visse B - vitaminer fra broccolien, de sunde fedtstoffer fra mandlerne og selvfølgelig kulhydraterne fra æggene.
Retten kan både spises som forret og hovedret, og du kan med fordel servere lækkert brød til.
Ingredienser
- 1 hoved broccoli
- 2 dl creme fraiche
- 200 g cherrytomater
- 1 dl perlespelt
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 4 dl vand
- 40 g mandler (ristede)
- 1 spsk tørret estragon
- 3 æg
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Fordel broccolien i små buketter og skær stokken i mindre tern. Damp dem i få minutter.
Skær tomaterne i halve og bland dem i en skål med broccolien. Rist mandlerne på en tør pande. Lad dem køle helt af og hak dem derefter groft. Riv hvidløget.
Kom kogende vand og bouillonterning i en skål og tilsæt spelten. Lad det stå at trække 1 times tid (kan også koges). Hæld overskydende vand fra.
Pisk æggene sammen med spelten. Rør alle de andre ingredienser i. Kom massen i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 180 grader i en times tid.
Kan serveres med godt brød.