Chokoladekage med lakridsmarengs og hyldeblomst-bærsirup
Kakaobønner, lakridsrødder og hyldeblomster er grundingredienserne til denne skønne og ekstraordinære chokoladekage med en marengs af lakrids og sirup af hyldeblomst. Siruppen giver kagen et touch af surhed, som sammen med det søde fra chokolade og marengs skaber den perfekte kageoplevelse. Spring ud i det og servér kagen for dem du holder af.
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 150 g sukker
- 2 1⁄2 tsk lakridspulver
- 125 g smør
- 250 g sukker
- 100 g mørk chokolade (minimum 60%)
- 1 vaniljestang
- 6 spsk hvedemel
- 6 spsk kakaopulver
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 spsk akaciehonning
- 1 dl sukker
- 150 g bær (blandede og du kan både bruge frosne og friske)
Lakridsmarengs: Tilsæt æggehvider, sukker og lakridspulver i en skål og pisk det helt stift. Kom massen i en pose og klip et lille hul i. Pres små “toppe” ud på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 150 grader og bag dem i 20-35 minutter. Lad det derefter trække et par timer.
Chokoladekagen:
Smelt smøret i en gryde. Hæld sukkeret og det smeltede smør op i en skål og pisk det sammen. Smelt chokoladen ved svag varme (i den samme gryde som du smeltede smøret i).
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Kom kornene i skålen med sukker/smør og rør mel, kakaopulver, æg og bagepulver i.
Rør derefter den smeltede chokolade i. Hæld dejen i en smurt springform (24 cm diameter), og bag i 30 minutter ved 180 grader.
Kog hyldeblomstsaft, honning, sukker og resten af vaniljestangen ind til en sirup. Sluk for varmen, tilsæt bær og lad det køle af.
Servér chokoladekagen med marengstoppene og bærsiruppen.