Nicoise salat
Denne Nicoise salat er en fyldig og farverig fryd for øjet med de sorte oliven, den grønne salat og de røde tomater.
Salaten er let, men på samme tid sund og mættende, idet den indeholder både æg og frisk tun. Den har flere anvendelsesmuligheder: Den kan bruges som et måltid i sig selv til frokost eller som tilbehør til aftensmåltidet.
Ingredienser
til 2 personer- 2 æg
- 50 g salat efter smag
- 200 g hestebønner eller edamamebønner (vægt inkl bælg)
- 50 g sorte oliven
- 8 cherrytomater eller San Marzano tomater
- 1⁄2 rødløg
- evt. 50 g artiskokhjerter i lage/olie
- 200 g tun (frisk)
- lidt olie til stegning
Dressing
- 2 spsk sennep
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk eddike (efter smag)
- 2 spsk olie
Kog æggene 7,5 minutter, så de er smilende. Skyl salaten og kom den i en skål.
Hvis bønnerne er frosne hældes lidt kogende vand over, så de tør op. Hæld koldt vand over og pil bønnerne ud af bælgene. Kom bønnerne og de sorte oliven i salatskålen.
Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Hak rødløget fint. Kom tomater, løg og evt. artiskokhjerter i skålen.
Steg tunen ved høj varme i lidt olie på en pande i 1 minut på hver side. Fisken skal kun lige tage farve, men stadig være rå indeni. Skær tunen i tynde skiver og kom dem i salatskålen.
Pil de kogte æg og skær dem i både. Bland dem forsigtigt i salaten.
Servér nicoise salaten med en dressing af sennep, honning, eddike og olie eller blot med en god olivenolie. Dertil godt brød.
- Publiceret d.
- 03.08.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Fiskeopskrifter ›
- Tun ›
- Salat med tun