Chiligryde
En lunende chiligryde med masser af spræl og smag fra chili, hvidløg og de helt rigtige krydderier. Med de varierede grøntsager, bønner samt oksekød indeholder den masser af næring og ser samtidig fantastisk farverig ud.
Ingredienser
til 4 personer- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 løg
- ca. 500 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt
- 150 g grønne bønner (kan godt være frosne)
- 1 ds majs (lille)
- 1 ds kidneybønner
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatpuré
- salt
- peber
- 2 spsk chilipulver
- 1 spsk paprika
- 1 spsk sukker
- 1 håndfuld frisk rosmarin
Hak løg, chili og hvidløg. Svits dette i lidt olie, som er blevet varmet op i en dyb gryde. Før løget når at få farve tilsættes det hakkede oksekød. Lad dette stå og stege indtil kødet er gennemstegt.
Skær peberfrugten i små stykker og kom det i gryden sammen med majs, kidneybønner og grønne bønner. Lad dette stå og simre i nogle minutter inden du tilsætter hakkede tomater og tomatpuré.
Krydr med chilipulver, paprika og sukker. Hak rosmarinen og rør det i suppen. Smag til med salt og peber.
Gryderetten skal stå og småkoge i mindst 20 minutter, før den serveres. Har man endnu bedre tid så bliver retten bare bedre af at stå endnu længere, men dog ikke længere end 1½ time.
Server gryderetten med ris til, hvis du ønsker den skal mætte lidt mere. Man kan evt. også pynte gryderetten med nogle rosmarinstilke inden man serverer den.