Quesadillas, Tortillas med ostefyld
Lune tortillas, smeltet cheddar og stærk chili. I quesadillas forstår man virkelig at kombinere få ting på simpel vis til en appetitlig ret. Mængden af chili kan reguleres efter smag og suppleres med andre krydderier, hvis man ønsker det.
Ingredienser
- 8 majstortillas
- 100 g cheddarost (revet)
- 1⁄2 løg i ringe
- 2 grønne chilier i strimler
Varm en stegepande op, til det syder når man lader en dråbe vand falde på den. Læg en tortilla på den tørre pande og fordel ca. 25 g reven ost over den, så den er dækket. Derover lægges et par løgringe og evt. nogle chilistrimler. Læg en anden tortilla oven på det hele og lad det stå over middel varme i 1,5 min. Når osten begynder at smelte, vendes Quesadillaen forsigtigt og steges i 1 min. på den anden side. Når osten er smeltet, tages Quesadillaen af panden og serveres omgående.
Hvis man skal lave mange Quesadillas på en gang, laver man nogle små pakker af alufolie med Ca. 12 tortillas i hver. Lægger foliepakkerne en ad gangen i en dobbeltgryde og damper dem i 15 min. Lukker pakken op og dækker halvdelen af hver tortilla med ost, løg og evt. chili, folder den anden halvdel ind over, mens tortillaen endnu er varm og fæstner den med en tandstikker. Når alle tortillas er dampet og fyldt, lægges de på en bageplade og dækkes godt med alufolie, til de skal bruges. Lige inden de skal serveres, varmes ovnen op til 180 gr. og bagepladen sættes ind, stadig med alufolie over, til osten er smeltet. De skal serveres med det samme når de tages ud af ovnen.
Tilbehør til quesadillas:
Quesadillas kan sagtens spises som snacks uden andet tilbehør, men hvis de skal udgøre et helt måltid, kan de f.eks. serveres med en mexicansk bønnesauce, salat og/eller guacamole.
- Publiceret d.
- 06.07.04.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Mexicansk mad ›
- Mexicanske pandekager