Carnitas - mexicansk pulled pork
Forestil dig et stykke kød, der er så smeltende mørt, at du kan trække det i tråde. Så har du Carnitas - den krydrede mexicanske variant af pulled pork.
Ingredienser
til 6 personer- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk spidskommen
- 2 spsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber (friskkværnet)
- 1 spsk sukker
- 4 spsk eddike
- Ca. 2 kg nakkefilet
- Saften fra 1 appelsin
- 4 laurbærblade
Mexicansk krydderiblanding
Skær løg og hvidløg i mindre stykker. Blend det sammen med spidskommen, koriander, salt, peber, sukker og eddike.
Klargøring af kødet
Skær kødet i ca. 5 cm store terninger. Smør krydderiblandingen ud over kødterningerne og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.
Tilberedning i ovnen
Læg det marinerede kød (inkl. marinaden) i et ildfast fad, stegeso eller lignende. Pres appelsinsaften over, og stik laurbærbladene ned mellem kødterningerne.
Læg låg fadet eller dæk med sølvpapir. Sæt det i ovnen ved 170 grader i 3-3½ time. Vend kødterningerne nogle gange undervejs og dryp stegeskyen over med en ske, så kødet bliver så saftigt som muligt.
Efter 3-3½ time tages låget af, og retten steger yderligere 30 minutter i ovnen, så kødet får lidt stegeskorpe. Vend det en enkelt gang undervejs, så det bliver jævnt gyldenbrunt over det hele.
Servering af carnitas
Carnitas kan f.eks. serveres som fyld til mexicanske pandekager, tacos eller i en burger ligesom man gør med den amerikanske udgave af pulled pork.
Afhængig af hvor store kødstykkerne er, kan de enten kommes direkte i pandekagerne etc. eller trevles ligesom pulled pork.
Servér f.eks. sammen med stegte grøntsager, guacamole og/eller bønnemos.